Ajans Bakırçay

Bergama Belediye Meclisi'nde "tarla satışı" tartışması!

GÜNDEM

5 milyonluk araziyi, ihaleye girmesi yasak olan AKP’li belediye meclis üyesinin 'çalışanı' aldı. Konu Bergama Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı gündemine gelince tartışma yaşandı.

97 bin 386 metrekare büyüklüğünde olan verimli tarım arazilerinin satışı Bergama Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı gündemine gelince tartışma yaşandı.

Bergama Belediyesi'nin dün gerçekleşen Aralık ayı olağan Meclis toplantısında İYİ Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller gündemdeki güncel konulara dair değerlendirme yapmak için söz aldı. 

Kemaller; Ferizler, Aşağıkırıklar ve Kadıköy mahallelerinde bulunan toplam 97 bin 386 metrekare büyüklüğünde olan ve Bergama Belediyesi'ne devredilen verimli tarım arazilerinin satışını eleştirdi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Bilir Altay; "Şov yapıyor kadın. Burası şov yeri değil" ifadelerini kullanınca tartışma yaşandı.

'Yaklaşık 5 milyon TL bedelle satın alınmış'

Önceki gün yapılan ihalede arazilerin 54 dönümünün AKP'li Belediye Meclis Üyesi ve Bergama Belediyespor Başkanı Bilir Atalay’ın şirketinde çalışan Asil Dal’a satıldığı öğrenildi.

Konuyu gündeme getiren Kemaller; "İşlemin yanlışlığı, hukuki sürecin beklenmemesi ve bu işin vicdanlara dokunan boyutunun ötesinde ihaleyi alan kişilerle ilgili yapılan söylentiler çok daha önem arz ediyor. Çünkü çıkan sonuçlarda iddia edilenler doğru ise bir meclis üyesi arkadaşımızın sigortalı çalışanının yaklaşık 5 milyon TL gibi bir bedelle tarım arazisini satın aldığı durumu ortada" dedi.

Kemaller "Meclis üyeleri olarak bu ihalelere giremeyeceğimiz açık olduğuna göre eğer bu durum gerçekse bu işleminde hukuka karşı, kanuna karşı bir hile yapmak yoluyla mülk edinmek gibi bir sonuç doğuracağı bu durumun çok çok vahim olduğunu değerlendirmek durumundayım" diye konuştu.

"İşçi maaşı ile" aldığını söylemesiyse tepki çekti

Ardından söz alan Belediye Meclis Üyesi Bilir Altay, "Olgu Hanım'a soruyorum: Benim yanımda çalışan birisi bir ihaleye kanunen katılır mı katılamaz mı? Avukat hanımsın anlat bakalım" dedi.

Altay ihaleyi şu sözlerle savundu:

"İhaleye giren Asil Bey, Asil Dal benim yanımda çalışıyor, kanunen uygun mu değil mi? Çalışanım arsa alamaz mı? Şov yapıyor kadın. Burası şov yeri değil. Vahim, vahim diyor. Vahim olan ne yani?"

Altay'ın Bergama'dan daha önce satın aldığı araziler gündemdeyken, yanında ücretli çalışan kişinin 5 milyonluk araziyi "işçi maaşı ile" aldığını söylemesiyse tepki çekti.

Foto: Tarla satışları önceki gün protesto edilmiş, toplantı salonuna siyah çelenk bırakılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.