Ajans Bakırçay

Bartın’daki faciada can kaybı 40'a ulaştı!

GÜNDEM

Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 40'a yükseldi. Yaralı kurtarılan 11 işçi tedavi altında.

Bartın‘ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında meydana gelen patlamada 40 işçi hayatını kaybetti. Maden faciasının ilk değerlendirmelere göre grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Bartın’ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Olay yerine çevre illerden AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

AFAD, ilk olarak patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıkladı ancak daha sonra bu paylaşımını silerek, açıklamanın “sehven” yapıldığını söyledi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise ilk belirlemelere göre facianın grizu patlaması nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı.

CAN KAYBI SAYISI 40’A YÜKSELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından sabah saat 11.46’da yapılan son açıklamaya göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a ulaştı. Soylu, “110 madencimizden 58’i kurtarıldı. Bir madencimizle ilgili belirsizliğimiz var, şu anda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 11 yaralımız hastanelerde. 6’sı Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde, 3’ü Bartın Devlet Hastanesinde, 2’si özel hastanede. Bir yaralımız taburcu edildi” diye konuştu.

DÖNMEZ: ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTIK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise “Arama kurtarma çalışmalarında hemen hemen sona yaklaşmış durumdayız. Bir isim dışında belirsizliğini koruyan başka bir şahsımız yok” dedi.

HAYATINI KAYBEDEN MADENCİLERİN İSİMLERİ

Patlama bölgesinden açıklamada bulunan Soylu, hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı.

Maden cinayetinde ölen işçilerin isimleri şöyle:

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emre Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Aymaz, Serkan Lakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Rasim Bulut, Sabi Akdere, Murat Özsan, Sedat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gürdal Selenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Acet.

İŞÇİ: KENDİ İMKANLARIMLA ÇIKTIM

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, “Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?” diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu.

Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi.

ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı, madende yaşanan patlama nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Bartın Amasra’daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir.” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.