Ajans Bakırçay

Ayvalık ve Dikili’yi fırtına vurdu, hasar büyük!

GÜNDEM

Balıkesir’in Ayvalık ve İzmir’in Dikili ilçelerinde fırtına nedeniyle büyük hasar meydana geldi. Her iki ilçede de 40'ın üzerinde tekne battı. balıkçılar isyanda...

Balıkesir’in Ayvalık ve İzmir’in Dikili ilçelerinde sağanak yağışla birlikte etkili olan şiddetli fırtına hem denizde hem karada hayatı felç etti. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle birçok balıkçı ve tur teknesi batarken ağaçlar ve direkler devrildi, bazı evlerin çatıları uçtu.

Balıkesir Ayvalık ilçesinde saat 07.00 sıralarında sağanak yağış ile birlikte hızı saatte 80 kilometreye ulaşan fırtına etkili oldu. Sağanak ve fırtına sahildeki balıkçı, gezi ve dalış teknelerine de zarar verdi. Altınova sahillerinde ise ilk belirlemelere göre 20 tekne battı. Sahil bandında kaldırım taşları fırtına nedeniyle söküldü.

Altınova'da bir evin çatısı fırtına nedeniyle uçtu. Gönül Yolu Köprüsü yakınlarında bulunan bir zeytin ağacı ve birkaç sokak lambası direğinin de devrildiği bildirildi. Belediye ekipleri, temizlik çalışması yaparken, ilçede hasar tespiti çalışmalarının da sürdüğü bildirildi.

DİKİLİ'DE FIRTINA NEDENİYLE 40'IN ÜZERİNDE BALIKÇI TEKNESİ BATTI

İzmir'in Dikili ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle sahile bağlı bazı balıkçı tekneleri su alarak battı.

İlçede sabah saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Sevgi Yolu mevkiinde sahile bağlı bulunan 40'tan fazla balıkçı teknesi, fırtınanın etkisiyle kullanılamaz hale geldi.

Birbirine çarparak parçalanan teknelerden kopan parçalar kıyıya vurdu. Sahil şeridine gelerek teknelerini fırtınadan kurtarmaya çalışan balıkçılar sürekli bu durumla karşılaştıklarını ifade ettiler.

Balıkçılar; "İktidar milletvekilleri ve kent yöneticileri yıllardır sözler verip duruyorlar. Ancak her seferinde bu zararı yaşamaya devam ediyoruz. Kent yöneticilerinin ve siyasilerin bu konuda topu birbirlerine atmasını ve bu doğrultuda demeçler vermesini hayretle seyrediyoruz. Somut adım atan yok, olan bize oluyor" sözlerine yer verdiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.