Ajans Bakırçay

Ayvalık'ta çıkan yangın elbirliğiyle söndürüldü

GÜNDEM

Ayvalık, Küçükköy Badavut mevkiinde çıkan yangın elbirliğiyle kısa sürede söndürüldü. Yangını kasten çıkardığı öne sürülen beyaz motosikletli bir şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Balıkesir Ayvalık'ta turistik Küçükköy Mahallesi Badavut Mevkinde bulunan ağaçlık alanda yangın çıktı. Çıkan yangına Orman ve itfaiye ekipleri müdahaleye başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in talimatı ile Birden fazla noktada ve makilik alanda başlayan yangın bölgesine Ayvalık Belediyesi'nin tüm ekipleri sevk edildi. Ayvalık Orman İşletme Şefliği koordinatörlüğünde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve duyarlı vatandaşların destekleriyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Yangın yaklaşık 8 dönümlük alanda etkili olurken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Ayrıca yangını kasten çıkardığı öne sürülen beyaz motosikletli bir şahsın yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Yangın mahallindeki çalışmaları yerinde denetleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sarımsaklı bölgemizin Badavut mevkiinde aynı anda birkaç noktada yangın çıktı. Yangına Orman Bölge Şefliği, belediye ve itfaiye ekiplerimiz anında müdahale etti. Yangın kısa zamanda kontrol altına alındı. Şu anda aldığımız bilgiye göre yine Ayvalık'a bağlı Mutluköy'de de bir orman yangını çıktı. Ama ekiplerimizin yerinde ve zamanında müdahaleleriyle şu anda o yangında kontrol altına alınmak üzere olduğu bilgisine ulaştık" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.