Ajans Bakırçay

Avukatların işine son veren Koştu, 'Avukatlar Günü’nü kutladı

GÜNDEM

Sosyal medya hesaplarından 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan Bergama'nın AKP'li belediye başkanı Hakan Koştu'ya, İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller tepki gösterdi.

Bergama’nın AKP’li belediye başkanı Hakan Koştu, yıllardır belediyede görev yapan ve çevreci kişilikleriyle tanınan iki avukat ile sözleşme yenilemeyip işlerine son verdi. Sosyal medya hesaplarından 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayan Koştu'ya, İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Hakan Koştu, Hukuk İşleri Müdürülüğündeki iş yoğunluğunu göstererek boşta olan 3'üncü sözleşmeli avukat kadrosuna 1 Haziran 2019 günü Belediye Meclisinde muhalefetin şerhine rağmen oy çokluğu ile Bergama AKP Seçim işlerinden sorumlu olan avukatı işe almıştı. Koştu, 31 Aralık 2019 günü biri hukuk müdürü olan tecrübeli 2 avukatın işine hiçbir gerekçe göstermeyerek son verdi. Tüm bunlar yaşanırken Koştu’nun 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlamasına İyi Parti Meclis Üyesi Avukat Olgu Altuğ Kemaller tepki gösterdi.

ÖNCE ÇEVRE DAVALARINDAN ÇEKİLDİ, SONRA ÇEVRE YILI İLAN ETTİ

Kemaller; “Belediye öncelikle çevre davalarından geri çekildi. Bu konuda bizzat meclise soru önergesi verdim. Açıklama yapılmasını ve bu karardan dönülmesini talep ettim. Verdiğim önerge AKP ve MHP’li meclis üyelerince reddedildi. Bir ay sonra yapılan meclis toplantısında ise bu yılın Bergama Belediyesinde 'Çevre Yılı' olarak benimsendiği açıklandı. Ardından çevre davalarıyla da ilgilenen iki avukat arkadaşımızın iş yoğunluğuna yetişemediği, üçüncü bir kişinin istihdam edilmesine ihtiyaç duyulduğu meclis gündemine taşındı. Bu talebe bizzat karşı çıkarak ihtiyaç olgusunun bizlere somut verilerle izah edilmesini istedim. Aksi halde bu kararın alınamayacağı yönünde itirazda bulundum. Hiçbir izahat yapılmadı. Meclisteki aritmetik çoğunluk ile üçüncü bir avukatın istihdam edilmesi ile ilgili karar alındı”

TECRÜBELİ İKİ AVUKATIN İŞİNE SON VERİLDİ

“Hemen akabinde tecrübeli iki avukat arkadaşımızın işine son verildi. Çevre davalarından geri çekilip, bu yılı Bergama Belediyesinde çevre yılı ilan etmek ne kadar samimi ise gelinen noktada bugün Avukatlar günümüzün kutlanıp, haktan adaletten bahsedilmesini o kadar samimi buluyorum” dedi.

ORGANİZASYON ŞEMASINDA HUKUK MÜDÜRÜ DEĞİŞMEDİ

2019 yılının Kasım ayı sonlarında çevre davalarından çekildiğini açıklayan Bergama Belediyesi’nin Aralık sonunda sözleşmesi feshedilerek işten çıkardığı Hukuk Müdürü Serdar Sinan, belediyenin resmi web sayfasında halen ‘Hukuk Müdürü’ olarak görünüyor.

İCRA TAKİPLERİ İLE GÜNDEM OLMUŞTU

Bergama Belediyesi son olarak 10 Mart tarihinde Bergama esnafına icra gönderdiği gerekçesiyle gündem olmuştu.

Koronavirüs salgını sebebiyle bütün belediyelerin borç ertelediği haftada esnafa icra takibi başlatılmış, 22 Mart tarihinde yayınlanan genelgeyle tüm ülkede icra işlemleri durdurulsa da esnafın zor duruma düşürüldüğü iddia edilmişti.

Duruma itiraz eden Bergamalı bir avukat ise bilgi almak için belediyeye gittiğinde belediyenin yeni avukatı tarafından “borcunuz var, benim canımı sıkmayın ödeyin” sözlerine maruz kaldığını ileri sürmüştü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.