Ajans Bakırçay

Aşırı yağış ve fırtına Bergama’da tahribat yarattı!

GÜNDEM

Bergama'da, aşırı yağış ve fırtına çok sayıda ağacı ve elektrik direklerini yerinden söktü. Çatılar uçtu...

Dün öğle saatlerinde hafif şekilde başlayan yağmur, ilerleyen saatlerde yerini gök gürültülü sağanağa bıraktı. Bergama’nın Zağnos, Ayaskent ve Aziziye Mahalleleri’nde aşırı yağış ve fırtına, ağaçları ve elektrik direklerini yerinden söktü.

Hortum çıktı, bazı ağaçlar evlerin üzerine devrildi. Ekili alanlar ve zeytin ağaçları büyük hasar gördü.

Mahallelerde ki zayiatın belirlenmesi ve devrilen ağaç ve elektrik direklerinin ekipler tarafından kaldırılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor.

Hortum Zağnos’ta 30 ağacı yerinden söktü

Her şeyin birden olduğunu belirten Zağnos Mahallesi Muhtarı Yalçın Yılmaz; “Sağanak yağış ve fırtına biranda başladı. Hemen arkasından hortum belirdi. Her şey saniyeler içinde oldu. 30 ağaç yerinden söküldü. 2 Elektrik direği devrildi. Ağaçlardan ikisi iki vatandaşımızın evlerinin üstüne yıkıldı. Can kaybı yok, maddi hasar var” dedi.

Ayaskent’te göz gözü görmedi, çatılar uçtu

Çatıların uçtuğunu belirten Ayaskent Mahalle Muhtarı Barış Güngör ise; “Fırtına çok büyüktü. Göz gözü görmedi. Birden evlerin çatıları uçmaya başladı. 10 ağaç devrildi. Tarlalarda, ekinlerimizde büyük zarar oluştu. Şuanda tüm ekipler burada. Zarar tespiti için AFAD ekiplerini bekliyoruz” dedi.

Fırtınanın şiddetinden elektrikler kesildi

Aziziye Mahalle Muhtarı Zekai Yılmaz; “Dün resmen felaket yaşandı. Fırtına öyle etkiliydi ki biraz ilerisini göremiyorduk. Fırtınanın şiddetinden ağaçlar yıkıldı, elektrikler kesildi” dedi.

Foto: Muhtarlar 

Mahallelerde ki zayiatın belirlenmesi ve devrilen ağaç ve elektrik direklerinin ekipler tarafından kaldırılması ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi, Orman Müdürlüğü, Gediz Elektrik ve AFAD ekipleri çalışıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.