Ajans Bakırçay

Ankara katliamı Dikili ve Bergama’da unutulmadı

GÜNDEM

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara katliamında yaşamını yitiren 103 kişi gözyaşları ile anıldı.

Dikili ve Bergama’da, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen “Emek, barış ve demokrasi” mitinginde İŞİD tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 103 kişi gözyaşları ile anıldı.

103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara katliamının 4’üncü yılında Bergama ve Dikili'de ayrı ayrı anma yapıldı, basın açıklaması okundu. Dikili’de ki anma programında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu siyah balonlar gökyüzüne salındı. Muammer Aksoy Parkı’na gidilerek denize çelenk bırakıldı.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Bergama Cumhuriyet Meydanı’nda, Bergama Demokrasi Platformu üyesi Eğitim-Sen Temsilcisi Yusuf Gunt tarafından okunan basın açıklamasında; “Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamında kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz. Acımız öfkemiz her geçen gün büyüyor. Katilleri asla affetmeyeceğiz! 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız!” denildi.

GÖKYÜZÜNE SİYAH BALONLAR GÖNDERİLDİ

Dikili’de ki anma programı ise Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasıyla başladı. Dikili Emek ve Demokrasi Platformu üyelerince ortak okunan basın açıklamasında; “10 Ekim 2015’den bu yana yaşadığımız acı çok büyük ve tarifsizdir. Dört yıl içinde ne yüreğimizdeki acı, ne de öfkemiz dinmemiştir. Türkiye’nin en kanlı katliamlarından birisi olan 10 Ekim katliamının insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz” denildi. Basın açıklamasının ardından yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu siyah balonlar gökyüzüne salındı. Muammer Aksoy Parkı’na gidilerek denize çelenk bırakıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.