Ajans Bakırçay

Aman dikkat; "Kavurucu sıcaklar geliyor!"

GÜNDEM

15 Temmuz'dan itibaren yurt genelinde bu yazın en sıcak günleri yaşanacak. Ege Bölgesin'de hava sıcaklığının 37 dereceyi geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolaji Genel Müdürlüğün'den yapılan açıklamada hafta boyunca yurt genelinde sıcaklar artmaya devam edecek.

15 Temmuz'dan itibaren yurt genelinde bu yazın en sıcak günleri yaşanacak. Ege Bölgesin'de hava sıcaklığının 37 dereceyi geçeceği tahmin ediliyor.

Haber: Bertuğ Alacaoğulları

Meteorolaji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada yurdumuzun büyük bölümünde aşırı ve kavurucu sıcak etkili olacak. Türkiye ve özellikle Ege Bölgesin'de önümüzdeki 5 güne dikkat çeken CNN Türk Meteorolaji Uzmanı Prof Dr. Orhan Şen; "Bugünden itibaren sıcaklıklar 2 - 3 derece daha çıkacak. Mevsim ortalamalarının 3 - 4 derece daha üzerinde seyredecek" açıklamasını yaptı. 

Profesör Doktor Şen'den Uyarı Geldi: "Mecbur değilseniz dışarı çıkmayın"

Profesör Doktor Orhan Şen, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni bir uyarıda bulundu. Profesör Doktor Şen; "Hafta sonu Türkiye sıcak hava dalgası etkisinde olacak. Sıcak hava dalgası da doğal afet sayılıyor. Sağlık açısından önemli problemler oluşabilir. Korunmamız gerek. Şimdiden kendinize bir ağaç gölgesi ayarlayın. Gündüz 11-16 saatleri arasında mecbur değilseniz dışarı çıkmayın" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.