Ajans Bakırçay

Altınova, Bergama, Dikili ve Kınık'ta 99'uncu yıl coşkusu!

GÜNDEM

Altınova, Bergama, Dikili ve Kınık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99.’uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı.

 AltınovaBergamaDikili ve Kınık'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü törenlerle kutlandı. Bu yılda Covid-19 salgını gölgesinde gerçekleşen kutlamalarda coşku hakimdi.

Altınova’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü Altınova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Geleneksel top atışlarıyla başlayan törenlerde halk oyunları gösterisi ile birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 

Bergama’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önerisiyle 1937 yılında başlayan ve bu yıl 85.’ncisi düzenlenen, Türkiye’nin ilk yerel festivali Bergama Kermesi etkinlikleri eşliğinde kutlandı. Törende halk oyunları gösterisi ve Bergama Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterisi gerçekleştirildi. 

Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlamalarda ise Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Akşam saatlerinde Bülent Ecevit Meydanı’nda Dikilili vatandaşların katılımı ile başlayan yürüyüş “14 Eylül Kurtuluş Yürüyüşü” 75. yıl Park’ında son buldu. Dikili Belediyesi tarafından gün boyu devam eden kutlamaların finalinde ise ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici sahne aldı.

Kınık Belediyesi, 13 Eylül Kınık’ın kurtuluşunun 99. yıl dönümü ve 5inci hasat festivali etkinlikleri kapsamında program düzenledi. Kınık'taki kutlamalar kapsamında gerçekleşen Burcu Güneş konseri, Kınık halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.