Ajans Bakırçay

Aliağa-Çandarlı-Bergama hattından vazgeçildi!

GÜNDEM

İzmir’in, kamu yatırımları açısından durumunu değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu ve Çandarlı Demiryolu Bağlantısı Projesi’ne 2021 yılı Yatırım Programı’nda sadece bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İZBAN hattının Aliağa’dan, Çandarlı ve Bergama’ya uzantısı olacak yatırımdan neden vazgeçildiğini sordu.

İzmir’in, kamu yatırımları açısından durumunu değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, iktidarın İzmir’deki kamu yatırımları için yetersiz ödenek ayırdığını, verilen sözleri tutmadığını, İzmir’in kamu yatırımlarından hak ettiği payı alamadığını ve 20 yıldır yatırım yoksunu olarak bırakıldığını vurguladı. Yaptığı yazılı açıklamayla iktidara sorular yönelten ve soruların cevaplarını iktidar partisinin yöneticilerinden, sorumlu milletvekillerinden bekleyen Sındır, sorularını iktidarın sorumluluğunu paylaşan Cumhur İttifakı’nın diğer ortağının yetkililerinin de yanıtlayabileceğini söyledi.

İKTİDAR İZMİR'İ SEVMİYOR

Kamil Okyay Sındır, para, rant ve talan üçgenine sıkışan siyasal iktidarın İzmir’in doğasını, çevresini önemsemediğini, İzmir halkının mutluluğunu, huzurunu ve refahını gözden çıkardığını, AK Parti iktidarının İzmir’i sevmediğini, İzmir’i dış kapının dış mandalı olarak gördüğünü, verilen fakat asla tutulmayan sözlerle, bitiş sürelerinin her yıl ötelendiği projelerle belgelendiğini söyledi. İzmir’e hakkaniyetsiz davranan AK Parti iktidarına ilk genel seçimlerde İzmirlilerin çok büyük bir ders daha vereceğini ifade etti.

ALİAĞA-ÇANDARLI-BERGAMA DEMİRYOLU VE İZBAN

CHP İzmir Milletvekili Sındır’ın yönelttiği sorular arasında, İZBAN hattının Aliağa’dan Bergama’ya uzantısı olacak yatırımdan neden vazgeçildiği de yer aldı. “Aliağa-Bergama İZBAN hattından neden vazgeçtiniz?” diye soran Sındır, “2010 yılından beridir yatırım programlarınıza koyduğunuz, 2021 yılı değerine göre 1,54 milyar lira proje tutarına sahip olan Aliağa-Çandarlı-Bergama Yeni Demiryolu ve Çandarlı Demiryolu Bağlantısı Projesi’ne 2021 yılı Yatırım Programı’nda sadece bin lira ödenek ayrıldığını, 2022 yılı Yatırım Programı’ndan ise tamamen kaldırıldığını biliyor musunuz? Aliağa-Menderes İZBAN hattının Aliağa’dan Bergama’ya uzantısı olacak olan, bütün Bakırçay Havzası’nın özlemle beklediği ve bölgenin İzmir kent merkezi ile en hızlı, ucuz ve güvenilir bir toplu ulaşım hizmeti olarak bilinen söz konusu yatırımdan neden vazgeçildiğini nasıl açıklayacaksınız? Bu mudur iktidarınızın İzmir’e hizmet anlayışı?” ifadelerini kullandı.

BERGAMA-SOMA DEMİRYOLU

İktidara, 2015 yılından bu yana kamu yatırım programlarına konulan ve bugüne kadar 1 kuruş dahi harcama yapılmayan, 2011 yılında Kamu Yatırım Programı’nda yer alan ve 11 milyon 748 bin lira proje tutarı olan ancak bin lira iz ödenek konan Bergama-Soma Demiryolu Projesi’nin 6 yıl aradan sonra ve hiç harcama yapılmadan 2022 yılı yatırım programından çıkarılmış olmasını nasıl açıklayacaklarını soran Sındır, “Gereksiz bir yatırım görüyorsanız 6 yıldır programa neden alıp durdunuz? Aynı şekilde 2017 yılından beridir yatırım programına almış olduğunuz Biçerova (Aliağa) İltisak Hattı Projesi’nin (2 km demiryolu) bugüne kadar hiç bir harcama yapmadan 2022 yılı yatırım programından çıkarılmış olmasına ne dersiniz? Yatırım İzmir’e olunca reva mıdır yoksa?” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.