Ajans Bakırçay

Kınık, Dikili, Bergama, Aliağa Eğitim-Sen, pandemide eğitimi konuştu

EĞİTİM

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubeye bağlı Dikili, Aliağa, Bergama ve Kınık temsilcileri pandemi koşullarında eğitimin sorunlarını konuştu; "Çocukların eğitimi için bakanlık bir an önce adım atsın"

Eğitim Sen İzmir 2 No’lu Şubeye bağlı Dikili, Aliağa, Bergama ve Kınık temsilcileri ve üyeleri Aliağa'da bir araya gelerek pandemi koşullarında eğitimin sorunlarını konuştu.

Etkinlikte konuşan Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Özgür Bozdoğan, pandeminin başından bu yana Milli Eğitim Bakanlığının yaklaşımını eleştirerek, "Ağustos ayıyla birlikte sendika olarak yaptığımız görüşmelerde bakanlığın okulların açılmasıyla ilgili ciddi bir çalışması olmadığını yalnızca siyasi iktidarın okulları açıyormuş gibi görünmeyle ilgili bir çabası olduğunu gördük. Gerçek anlamda okulların açılmasından söz edilmiyor. Özetle işçilerin emekçilerin çocuklarının eğitimine ilişkin hiçbir çözüm üretilmezken, imkanı olanın takviye kurslar gibi olanaklarla çocuklarına eğitim aldırması söyleniyor" dedi.

“EŞİTSİZLİK YARATAN HER UYGULAMA ORTADAN KALDIRILMALI”

Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikleri dile getiren Bozdoğan, “Doğal olarak uzaktan eğitimle ilgili sorunları çözme iradesine sahip olmak için önce sorunları tespit etmek sorun olduğunu görmek gerekir. Tarladaki çocuğu sen çocuk işçi olarak görüp bunu bir sorun olarak kabul etmeyen Milli Eğitim Bakanlığından nasıl sorunları çözmesini bekleyebiliriz. Uzaktan eğitimde eşitliği nasıl sağlayacağız. Eşitsizlik yaratan her bir uygulamanın ortadan kaldırılması gereklidir. Çocukların sorunlarının çözülmesi noktasında bakanlığı adım atmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Eğitim izleme kurulları oluşturmayı planladıklarını ifade eden Bozdoğan, bu kulların eğitime ulaşamayan çocukların tespit edilmesi ve eğitim emekçilerinin sorunlarının çözümü için çalışmalar yürüteceğini söyledi.

İlçelerden gelen öğretmenler söz alarak okullarında yaşanan sıkıntıları dile getirirken, öğrencilerin sağlığını ve ihtiyaçlarını hiçe sayan bir anlayışla sürdürülen eğitim politikalarını eleştirdi. Tartışmalar okulların açılmasıyla birlikte yerellerde demokrasi güçleriyle birlikte hareket etme başlıklarıyla sürdürüldü. (Evrensel)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.