Ajans Bakırçay

Dikili ve Bergama’daki okullarda Kovid-19 endişesi!

EĞİTİM

Okulların açılmasının üçüncü haftasında Dikili ve Bergama’daki okullardan gelen karantina haberleri velilerde endişe yarattı.

Veli-Der Bergama Temsilciliği, yüz yüze eğitimin başlamasının ardından üçüncü haftada Dikili ve Bergama’daki okullardan gelen karantina haberlerinin arttığını açıkladı.

Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyonun üzerinde öğretmen, salgın öncesinde olduğu gibi 6 Eylül itibarıyla haftada 5 gün yüz yüze eğitime başladı. Ancak üçüncü haftada gelen karantina haberleri endişe yarattı.

Veli-Der Bergama Temsilciliği’nden yapılan açıklamaya göre alınan tedbirlerde sıkıntılar yaşanıyor. Her iki ilçede de okullarda güvenlik sorunu var. Kapılarda güvenlik eksikliği nedeniyle gelen giden belli değil. Okula girişlerde HES kodu ve ateş ölçümü yapılmıyor. Sınıflar 40 kişi ve üzeri ve ders saatleri 40 dakika olduğu için bulaş riskini önlemek zorlaşıyor. Aşısız öğretmen ve personelin PCR testi takibi yapılamıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri bilgi paylaşımı yapmıyor.

Yaşananlara ilişkin açıklama yapan Veli-Der Bergama Temsilciliği tarafından; "Acilen İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Kaymakamlık, Devlet Hastanesi, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlıkları tarafından, liselerden başlayarak tüm okullarda hijyen eğitimi ve maske-mesafe kurallarını anlatan seminerler, konferanslar vermeli, denetimler arttırılmalı" önerisi getirildi.

DİKİLİ’DE DURUM

Yapılan açıklamaya göre;

* Atatürk ilkokulu 4/A sınıfı 2 pozitif öğrenci nedeniyle 15 gün uzaktan eğitime geçti.

* Çandarlı Cumhuriyet İlkokulu’nda bir öğretmenin PCR testi pozitif çıktı ve karantinaya alındı.

* Semih Tınay Anadolu Lisesi’nde bir sınıf uzaktan eğitime geçti.

* Dikili Çok Programlı Lisesi’nde 2 öğretmen, 1 öğrencinin PCR testi pozitif çıktı.

* Can Rüştü Tüfekçioğlu Ortaokulu’nda farklı sınıflardan 2 öğrenci karantinaya alındı.

BERGAMA’DA DURUM

* Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesi’nde 2 şube.

* Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde 1 şube.

* Akif Ersezgin Anadolu Lisesi’nde 2 şube.

* Bakırçay MTAL’de 2 şube.

* 70.Yıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 1 şube.

* Yusuf Kemalettin Perin MTAL’de 2 şube.

* Şehit Ömer Yiğit Ulus MTAL’de 1 şube.

* Osman Nuri Ersezgin Ortaokulu'da 1 şube.

* Mert Öztüre İlk Okulu’nda 1 şube .

* Bağımsız Anaokulu 1 şube olmak üzere 15 sınıfta karantina uygulanmaktadır.

GÜVENLİK EKSİKLİĞİ VAR

Yapılan açıklamada; “Okullara hizmetli görevlendirmesi yapılmasına rağmen Güvenlik Görevlisi görevlendirilmesi yapılmadığı için okula girişlerde HES kodu ve ateş ölçümü yapılamamaktadır. Sınıflar 40 kişi ve üzeri, ders saatleri 40 dakika olduğu için bulaş riskini önlemek zorlaşmaktadır. Aşısız öğretmen ve personelin PCR testi takibi yapılamamaktadır. Bergama'da 1216 öğretmenden 77 öğretmen aşısız ve aşı karşıtı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürleri tüm bilgileri paylaşmamaktadır. Şeffaf bir şekilde süreç yönetilmemektedir”

"Acilen İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Kaymakamlık, Devlet Hastanesi, Belediye ve Sağlık Grup Başkanlıkları tarafından, liselerden başlayarak tüm okullarda hijyen eğitimi ve maske-mesafe kurallarını anlatan seminerler, konferanslar vermeli, denetimler arttırılmalı" denildi.

FELAKETE ZEMİN HAZIRLANIYOR

Açıklamada ayrıca; “Deprem sonrası yıkım kararı verilen Bergama 14 Eylül Anadolu Lisesinin taşındığı Bergama Kız İmam Hatip Lisesi Kantini 14 Eylül öğrencilerine kullandırılmamaktadır. Öğrenciler giriş çıkışları yangın merdiveninden yapmaktadır. Buna rağmen denetlenemediği ileri sürülerek yangın merdiveninin bir tarafı kilitlenerek olası felaketlere zemin hazırlanmaktadır. Adana Aladağ faciası hala zihinlerde olmasına rağmen” sözlerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.