Ajans Bakırçay

Dikili'de, her öğrenciye ücretsiz yemek ve su için bildiri dağıttılar!

EĞİTİM

Emek Partisi Dikili İlçe Örgütü, okul önlerinde bildiri dağıtarak, her öğrenciye bir öğün ücretsiz yemek ve su hakkı talebinde bulundu.

Emek Partisi (EMEP) Dikili İlçe Örgütü bugün okul önlerinde veli ve öğrencilerle buluştu.

Bildiri dağıtan EMEP üyeleri bütün velilerin ve öğrencilerin günde bir öğün ücretsiz yemek ve su hakkı talebini sahiplenmesi gerektiğinin altını çizdi.

AİLELER KARAMSARLIĞA SÜRÜKLENİYOR

EMEP Dikili İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamada; "Hepimizi derinden etkileyen ekonomik krizin daha da derinleştiği bu günlerde 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılı başlıyor. Bu ağır koşullarda veliler çocuklarının kırtasiye, defter, kitap ve okul kıyafetlerini alabilmek için günlerdir çırpınıyor. Kırtasiye ve okul kıyafetlerini harç borç temin etseler bile çocuklarını nasıl okutacaklarını kara kara düşünüyor. Çünkü okula giden öğrencinin beslenme çantasına ne koyacağını, günlük harçlığını nasıl vereceğini düşünüyor. Bu durum öğrenci ailelerini karamsarlığa sürüklüyor"

BESLENME HAKKI, DEVLETİN TEMEL GÖREVİ

"Özellikle öğrenciler arasında yapılan araştırmada, her dört öğrenciden biri okula aç ve susuz gidiyor. Diğerlerinin de ne kadar tok oldukları ayrı bir konu? Beslenme hakkı koşulsuz olarak her çocuğa sağlanması gereken bir haktır. Bu hakkı sağlamak devletin temel görevlerinden birisidir. Okula giden her çocuğa günde bir öğün ücretsiz yemek ve su verilmeli, bedeli devlet tarafından karşılanmalıdır"

"Kaynak yok diyenler, kaynakları çarçur edenler, yandaşlarına peşkeş çekenler biliniyor. Geçilmeyen köprülere, gidilmeyen hava alanlarına, oto yollarına milyarlarca kaynak aktaranlar öğrencilere ücretsiz yemek ve su verecek kaynağı da bulmak zorundadır. Bütün veliler ve öğrenciler günde bir öğün ücretsiz yemek ve su hakkı talebini sahiplenmelidir. Bizler birlik olursak, mücadele edersek haklarımızı alabiliriz. Bir elin nesi var, iki elin sesi var misali yan yana gelmeli, hakkımızı aramalıyız. Hepimiz bilmeliyiz ki; hak verilmez alınır!" sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.