Ajans Bakırçay

Bergamalı velilerden öğretmenlere mektup var

EĞİTİM

Okullar yarın resmi olarak açılıyor. Veli-Der’de sürecin en önemli muhatabı ve uygulayıcısı olan öğretmenlere mektup yayınladı.

Okullar yarın resmi olarak açılmasıyla birlikte öğretmenler göreve başlıyor. Veli-Der Bergama Temsilciliği tarafından sürecin en önemli muhatabı ve uygulayıcısı olan öğretmenlere mektup yayınladı.

Veli-Der Bergama Temsilcisi Fikret Ali Parlas tarafından paylaşılan açıklamada; “Birlikte ısrarla dile getirdiğimiz her soru gerekli önlemlerin alınmasını, okulların açık tutulmasını sağlayacak. Bu zorlu günleri dayanışmayla birlikte aşacağız” denildi.

MEKTUBUN TAMAMI

“Değerli öğretmenim;

Çocuklarımızın gelecekleri, ülkenin aydınlık günleri için aydınlanma mücadelesi verensiniz. En zor zamanlarda çocuklarımız için her zaman kocaman bir umut oldunuz. Salgında da tüm imkansızlıklara rağmen çocuklarımız için insanüstü çaba gösterdiniz. Sizleri alınmayan önlemlerin sorumlusu olarak göstermek isteyenler oldu. Uzaktan eğitimde de, yüz yüze eğitimde de nasıl bir emekle ve ne denli büyük zorluklarla çocuklarımızın yaşamlarına dokunmaya çalıştığınıza biz tanığız.

31 Ağustos ile birlikte seminerler için okullarda olduğunuz gün; öğretmenler kurullarında okullarınızın yüz yüze eğitime hazır olup olmadığını en ince ayrıntısına kadar değerlendireceğinizden eminiz. Biz çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki, okulların açık tutulması ve alınması gereken önlemler için ciddi çaba göstereceksiniz ve size, çabanıza çok ihtiyacımız var.

Bizim de sizler gibi sorularımız, kaygılarımız var ve sorularımız da kaygılarımız da ortak… Öğretmenler kurullarında; yüz yüze eğitimde gerekli önlemlerin alınması için ortak sorunlarımızı dile getirmeniz bizim için çok değerli…

Sizin, çocuklarımızın ve halkın sağlığı için bu soruları soracağınızdan eminiz.

Sınıflarda, ortak kullanım alanlarında fiziksel mesafenin korunması için gerekli önlemler alındı mı?

Ek derslikler hazırlandı mı?

Yeterli sayıda maske, koruyucu malzeme, temizlik malzemesi sağlandı mı?

MEB’in yayınladığı rehberde yer alan havalandırma sistemi mevcut mu?

Öğretmenlerin, tüm eğitim çalışanlarının ve başta kronik rahatsızlığı olan 12 yaş ve üstü öğrencilerin aşılanma oranı nedir? Öğretmenlerin, tüm eğitim çalışanlarının, öğrencilerin hak mağduriyetine neden olmayacak şekilde hangi önlemler alındı?

Telafi için gerekli hazırlık, planlama yapıldı mı?

Birlikte ısrarla dile getirdiğimiz her soru gerekli önlemlerin alınmasını, okulların açık tutulmasını sağlayacak. Bu zorlu günleri dayanışmayla birlikte aşacağız.

Varlığınız, emeğiniz için binlerce teşekkürler…"

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.