Ajans Bakırçay

Bergamalı çocuklar kütüphanecilerini yalnız bırakmadı

EĞİTİM

İleri; "Karne hediyesi olarak kitap hediye ettiğimiz çocukları imza gününde görmek beni daha da bir mutlu etti”

Üç kitabı bulunan Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı, yayıncı-yazar Aydın İleri yeni kitabının tanıtım ve imza gününde Bergamalı okurlar ile buluştu.

Yazar Aydın İleri Bergama Kültür Merkezi (BerKM) içinde 2 yıldır faaliyet gösteren Artem Kitabevi’nde yeni kitabı "Beni Unutmayınız/ Atatürk'ten Çocuklara Öyküler" ile önceki kitapları "Bisiklet Öyküleri" ve "Eşekle Gelen Aydınlık" isimli kitaplarını okurlarına imzaladı. Kitapseverlerle söyleşti. 

OKUMA KÜLTÜRÜ OLUŞTU

Okurların özellikle de Bergamalı çocukların kitaplara olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İleri; "Bergama Belediyesinde çalıştığım üç yıl boyunca Belediye Yönetimin desteği ve teşviki ile Bergama Kültür Merkezi’nde ve Bergama Araştırmaları Kütüphanesi’nde yazar etkinlikleri, atölyeler söyleşiler, imza günleri organize ettik. Çocuklar için ara karne tatilinde 3 kez ‘Çocuk Kitapları Şenliği’ düzenledik, Çocuklara 6 dönem karne hediyesi olarak kitaplar dağıtımını kütüphaneden gerçekleştirdik. Şimdi o güzel etkinliklerin Bergama'da bir okuma alışkanlığının ve okuma kültürünün varlığını oluştuğunu görmek beni mutlu etti. Karne hediyesi olarak kitap hediye ettiğimiz çocukları imza gününde görmek beni daha da bir mutlu etti” dedi.

OKUMA SEVGİSİ HİÇ TÜKENMESİN

İleri ayrıca; “Benim için çok önemli bir gündü. Çocuklar için ilk kitabımı Bergama'da yazdım ve ilk imza günümü Bergama'da 3 yılımı verdiğim Bergama kültür merkezinde hizmet veren bir kitabevinde gerçekleştirdim. Dilerim Bergama'da çocukların ve büyüklerin okuma sevgisi hiç tükenmez" dedi.

ÜÇ KİTABI BULUNUYOR

Aydın İleri’nin “Beni Unutmayınız/ Atatürk'ten Çocuklara Öyküler” adlı son kitabında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının çeşitli dönemlerine tanıklık etmiş olan ailesi, dostları, silah arkadaşları tarafından kaleme alınmış yüzlerce anı yer alıyor. İleri; “Atatürk’ün çocukluğundaki, okul hayatındaki, askerlik dönemindeki ve özel hayatındaki belki de daha önce hiç bilmediğiniz anıları okurken bir kez daha ona hayran olacaksınız. Askerlik anılarının yanı sıra çocuklara, bitkilere olan düşkünlüğünü gördükçe içiniz ısınacak. Çocuklar için derlenen bu eseri yetişkinlerin de okuyarak bu anıların yarattığı duygulara hep birlikte ortak olmanızı dileriz” diyor.

Daha önce çıkardığı ‘Bisiklet Öyküleri’ 72 yazardan derlediği Bisiklet Anı-Öykülerini akıcı bir dille okuyucuya aktarıyor. İlk kitabı ‘Eşekle Gelen Aydınlık’ta ise bundan 60 yıl önce Ürgün ve Köylerine Eşek sırtında kitap taşıyan Eşekli Mustafa Güzelgöz'ün masalsı hikâyesini anlatıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.