Ajans Bakırçay

Bergama’da taşımalı sistem skandalı!

EĞİTİM

Bergama’da taşımalı sistemin ihalesi yapılmadığı için çocuklar dün sabah okula mesafe kuralları olmadan tek bir araçla gitmek zorunda kaldı. Veliler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepkili!

Bergama’da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan görevden alma krizi ve iktidar ortakları AKP ile MHP’nin arasındaki koltuk gerginliği sonrası birçok köyün taşımalı sistem ve yemek ihalesi yapılamadı. Birçok köyde mesafe kuralları olmadan taşıma krizi yaşandı.

Bergama’da çocuklar dün sabah mesafe tedbirleri olmadan Tekkedere Köyü’nden tek bir araçla Yenikent Mahallesi’ndeki okula gitmek zorunda kaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz’ın birçok köyün taşıma ve yemek ihalesini yapamadığı öğrenildi. Dezavantajlı köylerde yaşayan çocuklar, hem taşıma sisteminden hem de yemek imkânından faydalanamadı.

VELİLER İSYAN ETTİ

Okulların açılmasıyla birlikte yaşanan bu görüntüler velileri isyan ettirdi. Veli-Der Bergama Temsilciliği İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü becerisizlikle suçlarken, bazı veliler ise çocukların sağlıklı bir şekilde okullarına taşınamamasını, iktidar ortakları AKP ile MHP arasındaki haftalar süren tartışmaya bağladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna atama krizinde yaşanan gecikme nedeniyle okullarda yeterli hazırlığın yapılmadığı iddia edildi.

Taşıma ihalesi sadece ulaşımı değil, aynı zamanda yemek ihalesinin de yapılmasını sağlıyordu. Böylece ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli aileler, hem ulaşım hem de çocuklarının beslenme sorununu çözüyorlardı. Ancak taşıma ihalesinin yapılamaması dezavantajlı köylerde, kırsal mahalle çocukları üzerinde büyük sıkıntı yarattı.

VELİ-DER UYARMIŞTI

Veli-Der Bergama Temsilciliği bu konu hakkında daha önce defalarca açıklama yaparak yetkilileri uyarmış, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile Bergama’da görüşme sağlamıştı. Yapılan görüşmede söz alınmasına rağmen bu sözlerin gereği yerine getirilemedi.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Bergama Şubesi tarafından yapılan açıklamada; “Bu konu hakkında birçok kez açıklama yaptık ve yetkililerle görüştük. Hatta Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşerek kendisinden söz aldık. Ancak geldiğimiz noktada çocukların 3 dönem aradan sonra okula başladığı bugün, hiçbir sözün tutulmadığını gördük. Köylerde yaşayanlar, dezavantajlı olanlar ve maddi imkanı yetersiz olan çocuklar mağdur ediliyor. Çocuklar kendi imkânları ile bir eşya gibi evden okula, okuldan eve taşınıyorlar” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.