Ajans Bakırçay

Bergama’da “Eğitim İzleme Kurulları” kuruldu

EĞİTİM

Bergama'da ‘Eğitimde Eşitlik ve Haklarımız İçin Bir Aradayız’ sloganıyla ‘Eğitim İzleme Kurulları’ kuruldu.

Bergama’da, eğitim alanında yaşanan eşitsizlik ve sorunları yakından izleyerek kayıt almak amacıyla ve ‘Eğitimde Eşitlik ve Haklarımız İçin Bir Aradayız’ sloganıyla ‘Eğitim İzleme Kurulları’ kuruldu.

Eğitim alanında yaşanan ve salgın sürecinde kriz haline gelen sorunlar ile siyasi iktidarın eğitim alanında yapmayı planladıklarına karşı, Eğitim Sen’in çağrısıyla çok sayıda kurumun temsilcisi 23 Ekim 2020’de Ankara’da bir araya geldi. Yapılan değerlendirmeler ve tartışmalar sonucunda, Eğitim Sen’in önerisi olarak eğitim alanında yaşanan eşitsizlikleri ve sorunları kayıt altına almak, siyasi iktidarın eğitim alanında yürüttüğü faaliyetleri izlemek ve yaşanan sorunlara çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla “Eğitim İzleme Kurulları” oluşturulmasına karar verildi.

Bu karar doğrultusunda Eğitim-Sen Bergama Temsilciliği, Sağlık Emekçileri Sendikası Bergama Temsilciliği, TÜM-BEL-SEN Bergama Temsilciliği, Büro Emekçileri Sendikası Bergama Temsilciliği, Veli-Der Bergama Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Bergama Şubesi, Sol Parti ve Emek Partisi tarafından Bergama’da da Eğitim İzleme Kurulları oluşturuldu.

EĞİTİM ALANINDA EŞİTSİZLİK KATLANILAMAZ BOYUTLARA ULAŞTI

Yapılan açıklamada; “23 Ocak 2021’de Bergama’da bulunan kurumlar bir araya gelerek Türkiye’nin her yerelinde olduğu gibi Bergama’da ‘Eğitim İzleme Kurulları’ oluşturmak için ilk adımı attık. Eğitim alanında yaşanan eşitsizlikler ve sorunlar salgın öncesinde de vardı, ancak salgınla birlikte artık katlanılmaz boyutlara ulaştı. Salgından önce de pek çok kesim için eğitime eşit erişim mümkün değildi, ancak salgınla birlikte dünya genelinde 463 milyon öğrencinin eğitime erişimi tamamen kesildi. Salgın yaşanan eşitsizlikleri ve mağduriyetleri derinleştirdi ve en önemlisi görünür hale getirdi”

YAŞANAN SORUNLARA KARŞI YAN YANA GELDİK

“Yaşanan sorunlara, yiten umutlara, çaresiz çığlıklara gözlerini ve kulaklarını kapatmış olan siyasi iktidarın önceliği, eğitim aracılığıyla kendine sorunsuz bir gelecek sağlamak, iktidarının sürekliliğini sağlamak. Bu gidişe daha fazla sessiz kalmak mümkün değil. Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar eğitim alanında yaşanan tüm bu sorunlara ve eşitsizliklere karşı yan yana geldik. Biz öğrencilerimizin eşit eğitim hakkı için ellerimizi birleştirmeye karar verdik”

MAĞDURİYETLERİ KAYIT ALTINA ALACAĞIZ

“‘Bergama Eğitim İzleme Kurulu’ ile eğitim alanında yaşanan tüm eşitsizlikleri, sorunları ve mağduriyetleri kayıt altına alacağız. Kayıt altına aldığımız sorunların, nedenlerini ve sonuçlarını anlamaya çalışacağız. Çıkardığımız sonuçlar ve geliştirdiğimiz önerilerle yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Sorunları çözmesi gereken tüm kamu kurumlarının görev ve sorumluklarını yerine getirmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Kısacası eğitim alanında sorun yaşayan tüm kesimlerin sesi olup, yanı başlarında olacağız” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.