Ajans Bakırçay

İzmir'de "Las Tesis" protestosu!

DÜNYA

Şili'de feminist örgüt Las Tesis'in kadına yönelik cinsel saldırı, istismar ve şiddeti protesto için başlattığı danslı protestoya, İzmir'de bir grup kadın da destek verdi.

Tecavüz kültürü ve mağdurlarını savunmaya dair Şili’deki protesto şarkısı, dünyadaki feminist gruplar için fenomen bir marş haline geldi. Las Tesis şarkı sözlerinde kadın cinayetleri, kaybolma ve tecavüz olaylarına dikkat çekiliyor.

İspanyolca olan şarkının sözlerinde “katillerin cezasız kalması, nerede olduğum ve nasıl giyindiğim suç değildir. Tecavüzcü sendin, sensin. Hakimleri, devlet başkanlarını, baskıcı bir devlet, erkek tecavüzcüdür “ cümleleri bulunuyor. Alsancak’ta gerçekleşen dans sırasında da bu kısımlar söylenirken, polis defalarca anonsta bulunarak, “Dikkat. Lütfen polise ve devlet kurumlarına suçlayıcı cümleler sarf etmeyiniz, aksi takdirde hakkınızda işlem başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Danstan sonra toplanan kadınlar, “Biz kadın cinayetlerini durduracağız. Tüm kadınlara söz veriyoruz, kadın cinayetlerini durduracağız” diyerek slogan attılar. Şili'deki kadınlar tarafından gerçekleştirilen Las Tesis danslı protestosu ülkeye yayılırken geçtiğimiz gün Meclis'e de taşınmıştı. CHP'li kadın milletvekilleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Las Tesis ile protesto etmiş, Soylu buna “Eğer bunları söyleyerek bu mesele çözülecekse Meclis de duysun” diye yanıt vermişti.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis, Şili'de ortaya çıkan danslı bir protestodur. Las Tesis olarak anılan bu danslı protesto, tüm dünyadaki kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştiriliyor. Şili'de ortaya çıkan bu dans, farklı ülkelerde de gerçekleştiriliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.