Ajans Bakırçay

Soma Devlet Hastanesi, Bakırçay’ı kirletiyor!

ÇEVRE

Soma Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon atıklarını Bakırçay’a bırakması, CHP Soma İlçe Başkanlığı'nın tepkisine neden oldu. Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel ise yaşananların skandal olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Soma İlçe Başkanlığı, Soma Devlet Hastanesi’nin kanalizasyon atıklarını Bakırçay’a bıraktığını belirten basın açıklamasında bulundu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından bir vatandaşın dilekçesine verilen cevap ile olayın açığa çıktığı belirtilen açıklamada, durumun Soma Devlet Hastanesi’nin açıldığı günden bu yana devam ettiği belirtildi. Yaşanan kirliliğe Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel ise, "Bu bir skandaldır" diyerek sert tepki gösterdi.

DENETİMSİZLİĞİN ÖRNEĞİ

CHP Soma İlçe Başkanı Levent Elbinsoy tarafından yapılan açıklamada; “Marmara denizinde yıllar önce baş gösteren ve artarak devam eden salya tehlikesinin Ege denizini de tehdit etmeye başladığı günleri yaşıyoruz. Şehirlerimizin kanalizasyon atıklarını, sanayi tesislerimizin üretim atıklarını denetimsiz bir şekilde derelerimize ve denizlerimize boşaltıyoruz. Soma Devlet Hastanesi kanalizasyonun Bakırçay’ı kirletmesi bu denetimsizliğin bariz bir örneğidir” denildi.

MASKİ SADECE İZLİYOR

Basın açıklamasında ayrıca; “Bakırçay ovası, ilçemizden başlayarak sahil şeridine kadar uzanan, ülkemizin en verimli ovalarından birisi. Binlerce çiftçimiz Bakırçay ovası sayesinde geçimini sağlıyor. Soma Devlet Hastanesinin, insan sağlığını tehdit eden tıbbi atıkları ne yazık ki Bakırçay’ı zehirliyor. Yaşanan çevre faciasını önlemekle sorumlu MASKİ ise teknik bahanelerin ardına sığınarak süreci sadece izliyor. Bakırçay’ın zehirlenmesi hepimizin sağlığını etkileyen hayati bir konudur. Bu konuda vakit kaybedilmeden harekete geçilmeli, hastane atıklarının Bakırçay’a boşaltılmasının önüne geçilmelidir” sözlerine yer verildi.

SOMA DEVLET HASTANESİNİN BAKIRÇAY'I KİRLETMESİ SKANDALDIR

Yaşanan kirliliğe tepki gösteren Bergama Çevre Platformu Sözcüsü Erol Engel ise; “Soma Devlet Hastanesinin yıllardır kanalizasyonunu Bakırçay'a vermesi tam bir skandaldır, kabul edilemez. Sorumluları hakkında derhal işlem yapılmalıdır. Yıllardır bölgemizde ki salça fabrikaları atıklarının sebep olduğu balık ölümlerinde demek ki devletin hastanesinin de payı olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk. Geçen hafta Bakırçay'ın Çandarlı Körfezi'ne dökülmeden önceki son iki kilometresi yeşil tabaka ile kaplandı. Salça fabrikaları çalışmaya başlamadığına göre Somada ki devlet hastanesi başta olmak üzere kömür ocaklarının da atıklarının vermiş olduğu kirlilik Bakırçay'ı felaketin eşiğine getirmiştir" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.