Ajans Bakırçay

Salihli’de JES’e karşı köylü direnişi!

ÇEVRE

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde kurulmak istenen Jeotermal Elektrik Santrali’ne (JES) karşı köylüler direnişe geçti.

Manisa’nın Salihli İlçesi’nin Hacıbektaşlı Mahallesi’nde Jeotermal Elektrik Santralı kurmak isteyen SANKO Enerji’nin yeniden sondaj aletlerini Hacıbektaşlı’ya taşıması köylüyü harekete geçirdi. Çok sayıda konteyner tırlarının jandarma gözetiminde Hacıbektaşlı sondaj sahasına gelmesi ve iş makinalarının çalışmaya başlaması yöre insanını huzursuz etti.

KÖY HALKI KARŞI ÇIKIYOR

Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, 178 No’lu Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su İşletme Ruhsat Sahası’nda belirlenen 75.874 metrekare büyüklüğündeki proje alanında Jeotermal Elektrik Santrali kurmak istiyor. Hacıbektaşlı Mahallesi sakinleri ise Jeotermal Elektrik Santralı’nın tarım alanlarına, köy halkına ve çocuklarına zarar vereceği gerekçesi ile karşı çıkıyorlar.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milletvekili Ahmet Vehbi Bakirlioğlu'nun da katılarak destek verdiği mücadele sonucunda Salihli Çevre Derneği öncülüğünde direnen yöre halkı sonunda mücadeleyi kazanmış ve santral kapanmıştı. Ayrıca köylülerin JES projesine karşı açtıkları davada mahkemenin “ÇED yetersizdir” kararı da bulunuyor.

Haber: Metin Sert

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.