Ajans Bakırçay

Önce Bakırçay, şimdi Deliktaş! Balık ölümleri korkutuyor...

ÇEVRE

Deliktaş Mahallesi’ndeki sulama göletinde yaşanan balık ölümleri Çandarlı Halk Meclisi’ni harekete geçirdi.

Kuzey Ege’nin can damarı Bakırçay’ın ardından, Dikili’nin Deliktaş Mahallesi’nde de balık ölümlerinin yaşanması çevrecileri harekete geçirdi.

Geçtiğimiz hafta Çandarlı Körfezi’ne dökülen Bakırçay’da yaşanan balık ölümleri, yöre halkında endişeye neden olmuştu. Tarım alanlarının sulanmasının da sağlandığı nehrin üzerini binlerce balık ölüsü ve bölgeyi ağır bir koku kaplarken, çürümüş balık leşlerini ise sineklerin sardığı görülmüştü.

ÇANDARLI HALK MECLİSİ HAREKETE GEÇTİ

Henüz sebebi belirlenemeyen olayın ardından, balık ölümlerinin bir yenisi de Dikili’nin Deliktaş Mahallesi’nde bulunan sulama göletinde yaşandı. Kefal, sazan, levrek gibi birçok balık cinsinin ölümü ise Çandarlı Halk Meclisi’ni harekete geçirdi.

Çandarlı Halk Meclisi tarafından yapılan ilk incelemelere göre, su seviyesinin küp biçimindeki betonun altına indiği, suyun bu seviyeye gelmeden önce önlem alınmadığı belirlendi. Göletteki balıkların yaşayabilmesi için bırakılması gereken sudaki yetersizliğin ise balıkların oksijensiz kalarak ölmesine neden olduğu iddia edildi.

Çandarlı Halk Meclisi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan ölümlerle ve neden olunan kuraklıkla ilgili yetkilerden harekete geçilmesi ve suçluların tespit edilmesi istenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.