Ajans Bakırçay

Haluk Levent; “Yıllar Önce Bergama İçin Yazmıştık”

ÇEVRE

Ünlü sanatçı Haluk Levent; "Bu firmanın ödediği parayı geri verip bunları ülkelerine geri gönderelim!"

Kanadalı Alamos Gold Şirketi CEO'su McCluskey katıldığı bir programda; "Türkler taş taşımakta çok iyiler" ifadelerini kullanması ülke ve dünya gündeminde yer edindi. Ünlü sanatçı Haluk Levent, konuyla ilgili; "Bu firmanın ödediği parayı geri verip bunları ülkelerine geri gönderelim!" paylaşımında bulunurken, Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya firmanın faaliyetlerinin durdurulması çağrısında bulunan bir mektup kaleme aldı. 

Atikhisar’da yaşanan orman ve doğa katliamına tepkiler artarak devam ederken, katliamı gerçekleştiren altıncı şirket Kanadalı Alamos Gold’un CEO’su John McCluskey’ın Türk halkını küçümseyen açıklamaları ülke ve dünya gündeminde yer aldı. CHP`li Gürsel Tekin`in Twitter hesabından paylaştığı videoda McCluskey’ın "Yabancı işçi çalıştırmıyoruz. Türkler taş taşımakta çok iyiler" açıklamaları yer alıyor. Açıklamalara büyük tepki gelirken, ünlü sanatçı Haluk Levent’te konuyla ilgili sosyal medya hesabından; “Yıllar önce Bergama madeni için yazmıştık. Son cümlede “benim ülkem çöplük değil çektirin gidin” diyorduk. Tabii ülkece demek lazım bunu!” açıklamasında bulundu. Aynı zamanda Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya mektup kaleme alındı. Baraner, Kanada Başbakanı Trudeau`ya gönderdiği mektupta; “Sizden tüm etkinizi kullanmanızı, bu konuyu araştırmak için emir vermenizi ve Türkiye`de Kanadalı bir şirket tarafından yapılacak altın madenciliğinin neden olacağı doğa katliamını durdurmaya çalışmanızı nazikçe talep ediyoruz. Bunun Kanada-Türkiye dostluğu üzerinde çok olumlu bir etkisi olacağından eminiz” ifadeleri yer aldı.

“Yıllar önce Bergama madeni için yazmıştık”

Ünlü sanatçı Levent, Alamos Gold CEO’su McCluskey’un aşağılayıcı cümlelerine karşılık; “Bir de ilk etapta 4 milyar dolarlık altın çıkaracaklar. 100 milyon dolara 4 milyar dolar. “Türkler iyi taş taşıyor” demiş bir de. Yıllar önce Bergama madeni için yazmıştık. Son cümlede “benim ülkem çöplük değil çektirin gidin” diyorduk. Tabii ülkece demek lazım bunu! Bir fikrim var! Çok büyük bir kampanya yapalım ve bu firmanın ödediği parayı geri verip bunları ülkelerine geri gönderelim! Para her zaman bulunur. Ama Kazdağları tüm bölgenin oksijeni, sağlığı.. Çocuklarımız bizi affetmeyecek! Bir bölgenin nefesi milyonlarca dolarla ölçülemez!” sözleri ile tepki gösterdi.

(Eren Aşnaz)

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.