Ajans Bakırçay

Foça Gencelli'de deniz kirliliği

ÇEVRE

Kirliliğe neden olan firma hakkında 144 bin liralık para cezası kesildiği öğrenildi.

Foça'nın Gencelli sahilindeki petrol atıklarının, bölgede bulunan bir sanayi kuruluşunun atık havuzunun taşması ile denize döküldüğü iddia edildi.

İddialara göre, sanayi kuruluşunda bulunan atık havuzu taştı ve petrol atıkları denize dökülerek sahil şeridini kirletti. Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü’nden 50 kişilik ekip, atıkların temizlenmesi için çalışmalara başladı. Bu arada Gencelli sahillerini kirleten petrol atıkları, bölgede yoğun bir kokuya da sebep oldu. Gencelli’de yaşayan vatandaşlar ise deniz kirliliğinin her yıl yaşandığını kaydederek bu duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Foça'da denizde kirliliğe neden olan firmaya para cezası

Yapılan incelemenin ardından kirliliğin, gemilerden değil bölgedeki sanayi tesisinin atık havuzunun ani ve aşırı yoğunlukta yağan yağmurun etkisiyle taşması sonucu meydana geldiği ve denize petrol sızdığı kesinleşti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce kirliliğe neden olan firma hakkında 144 bin liralık para cezası kesildiği öğrenildi.

Öte yandan çalışmaları sürdüren firma elemanları atığın kıyıya ulaşmaması için sahi şeridine petrol emen bariyerler serdi. Körfezde 2 tekne ile su yüzeyindeki petrol atığı temizlendi. Çalışmaların bugün bitmemesi halinde yarın da sürdürüleceği öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.