Ajans Bakırçay

Dikili’de sökülen zakkumlara vatandaş tepkisi

ÇEVRE

Dikili’de, “Sevgi Yolu” olarak adlandırılan bölgede ekili olan zakkumların belediye ekipleri tarafından sökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Soluğu belediyede alan kadınlar için belediye görevlileri polis çağırdı.

Dikili’nin Şehit Sami Akbulut Caddesi, Yakamoz mevkiinde yer alan ve “Sevgi Yolu” olarak adlandırılan bölgede ekili olan zakkumların belediye ekipleri tarafından sökülmesine vatandaşlar tepki göstererek soluğu belediyede aldı.

Zakkumların sökülmesi ile ilgili soluğu Dikili Belediye binasında alan kadınlar, konuyla ilgili bir açıklama istediler. Belediyede açıklama bekleyen 10 kadın için polis çağırıldı. Olay yerine 15 polis, 10 zabıta görevlisi geldiği belirtildi.

OLUŞTURULMAMIŞ PROJE İÇİN ZAKKUMLARI SÖKÜYORLAR

Konuyla ilgili dilekçe veren ve bir açıklama yapan Dikili Kadın Platformu’ndan Nuran Ay Sayman; “Ben zakkumların söküldüğü bölgede oturuyorum. Buraya zakkumların tekrar geri dikilmesi için geldim. Park bahçeler müdürünün, belediye başkan vekilinin yanında anlattığına göre burada bir peyzaj çalışması yapılacakmış. Ancak daha projesi dahi oluşturulmamış. Bu henüz oluşturulmamış ve onay almamış projede zakkumları köklenmesi doğru değil. Zakkumlara dokunulmadan bu çalışmanın yapılmasını istiyoruz” dedi.

BELEDİYEDEN POLİS ÇAĞIRILDI

Barışçıl protesto yaptıklarını belirten ancak buna rağmen polis çağırıldığını söyleyen Sayman; “Buraya barışçıl niyetle ve zakkumlarımızın geri dikilmesini talep etmek için geldik. Ancak bir belediye görevlisi burada bu şekilde bulunamayacağımızı söyledi. Bizde Mecliste ‘Las Tesis’ protestosu yapan Cumhuriyet Halk Partisi kadın milletvekillerini hatırlatarak; -mecliste protesto eden bir partinin belediyesinde olduğumuzu düşünüyoruz- diye tepki gösterdik. Zakkumların kesilmesi ile ilgili ise, neden halka hiç sormuyorsunuz? dedik, böyle işlerle uğraşmayız dediler. Daha sonra polis çağırdılar. 10 – 15 kadar polis, 10 kadarda zabıta geldi” dedi. Sayman ayrıca ; “Zakkumlarımızı geri istiyoruz, geri alana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.