Ajans Bakırçay

Dikili'nin yeryüzü cennetine imar planı değişikliği!

ÇEVRE

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Dikili ilçesi'nin cennet koyu ile ilgili önemli bir imar planı değişikliği kararı yayımladı.

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı’nın sahibi olduğu şirketin Dikili’deki arkeolojik ve doğal SİT’te kalan arazisinin imar planı değiştirilerek askıya çıkarıldı.

* Dikili'nin Bademli Mahallesi'ndeki cennet koylarından Pisa Koyu'nda yer alan parselin SİT derecesi ise iki yıl önce üçüncü dereceye düşürülerek yapılaşmaya açılmıştı.

Egedesonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Dikili ilçesi ile ilgili önemli bir imar planı değişikliği kararı yayımladı.

1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda; ‘Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri, Doğal Sit Alanı, 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı, Turizm Tesis Alanı ve Tarım Arazisi’ bölgesinde kalan Bademli Mahallesi’ndeki 230 ada, 1 parsele yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Askıya çıkan planla birlikte kıyı kenar çizgisinin ilk 50 metresi ve ikinci 50 metresinde yol hattı, cephe hattı ve imar hattında düzenlemeleri yapıldı.

Haber: Metehan UD (Egedesonsöz)

Plan değişikliği ile ilgili plan açıklama raporunda; “Plan değişikliğine konu alana dair ‘1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu’ Kültür ve Turizm Bakanlığınca 08.06.2011 tarihinde onaylanmıştır. Kıyı Kenar Çizgisi Tespitinin değişmesi sonucu, Kıyı Kenar Çizgisinin yer aldığı onaylı ‘1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Revizyonu’nun kıyı kısmında 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve ilgili Yönetmelikleri kapsamında plan değişikliği zorunlu hale gelmiştir” ifadeleri yer aldı.

EGE YAPI'YA AİT

Söz konusu parsel ise tapuda Dikili Pissa İnşaat Gayrimenkul Şirketi’ne ait. Şirketin sahibi olan İnanç Kabadayı aynı zamanda Ege Yapı yönetim kurulu başkanlığı görevini de yürütüyor.

(Dikili Pissa İnşaat Gayrimenkul Şirketi'nin sahibi olan İnanç Kabadayı)

SİT DERECESİ DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Parselin bulunduğu alan SİT statüsü iki yıl önce birinci derece doğal SİT’ten üçüncü derece doğal SİT’e düşürülmüştü. SİT değişikliği ile birlikte yapılaşmanın önü açılmıştı. SİT sınırının parsel sınırı ile birebir olması da dikkat çekti. Plan alanının içinde Dikili'nin cennet koylarından Pisa Koyu da yer alıyor.

PARSEL HAKKINDA

Parselin 32 bin 392 metrekarelik alanı, 69 bin 61 metrekarelik alanı turizm tesis alanı, 38 bin 129 metrekarelik alanı park ve 14 bin 691 metrekarelik alanı ise yol alanında kalıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.