Ajans Bakırçay

Cevdet Bağca: “Çaldağıma Dokunmayın!”

ÇEVRE

Usta sanatçı Cevdet Bağca, Turgutlu Belediyesi tarafından düzenlenen Bağbozumu ve Kurtuluş Şenlikleri'nde muhteşem bir konser verdi. 

Seslendirdiği şarkılarla Turgutlululara unutulmaz bir gece yaşatan, Bağca ülkedeki doğa tahribatına da dikkat çekerek, çevresel sorunlara ilişkin mesajlarıyla dikkat çekti.

“Çaldağıma dokunulmasın”

Konser öncesi bir konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Cevdet Bağca adına Orman Vakfına 10 adet fidan sertifikası verdi. Akın konuşmasında, Çaldağı’ndaki nikel madenciliği projesinin Turgutlu, Manisa Ovası ve tüm Gediz Vadisi için bir çevre felaketi olabileceğini söyledi.

Sanatçı Cevdet Bağca ise Belediye Başkanı Akın’ın hediye olarak takdim ettiği 10 adet fidan bağışı sertifikasına ilişkin; “Gösterdiğiniz bu duyarlılığı kocaman alkışlıyorum. Aynı duyarlılığın Türkiye’deki bütün çevre sorunlarına, Hasankeyf’e baraj yapılmasına karşı da, Dersim’e de, Kaz Dağları için de gösterilmesini temenni ediyorum. Çaldağıma dokunulmasın, Çaldağı’ndaki maden kapatılsın" dedi.

Hem imza verdi, hem imza topladı

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) tarafından kurulan çevre standını ziyaret eden Cevdet Bağca önce madene karşı açılan imza kampanyasına imzasını vererek destek oldu, sonra da standa oturarak TURÇEP ile birlikte “Bir imza da sen ver, Çaldağı’ndaki maden kapatılsın, ormanımız yok olmasın” diyerek halktan imza topladı.

Daha sonra TURÇEP üyeleri yanı sıra, stand yerinde kendisini ziyare gelen Turgutlulu dostları ile de bir süre sohbet eden Cevdet Bağca, sohbet sırasında Çaldağı sorununa ilişkin detaylı bilgiler de edindi.

Haber: Metin Sert

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.