Ajans Bakırçay

Bergama: "Süt Kardeşler Aşağıkırıklar Ovasını kirletemez!"

ÇEVRE

Ortakları arasında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da olduğu söylenilen Süt Kardeşler firmasının, Bergama Aşağıkırıklar Ovası’na atık bıraktığı iddia edildi.

İzmir’in Dikili İlçesi ile Bergama sınırında endüstriyel hayvancılık yapan Süt Kardeşler firmasının Aşağıkırıklar Ovası’na atık bırakması, Bergama Çevre Platformu tarafından protesto edildi.

Dikili’de Bin 480 dekar üzerinde kurulu olan ve ortakları arasında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da olduğu söylenilen Süt Kardeşler firmasının, Bergama Aşağıkırıklar Ovası’na atık bıraktığı iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Bergama Çevre Platformu tarafından Mardal Deresi aracılığıyla atıkların Bakırçay’a döküldüğünü gösteren fotoğraflar ise sosyal medya üzerinden yayınlandı.

TARIMSAL FAALİYETLERİ TEHDİT EDİYOR

Bergama Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada ise; “Bölgede endüstriyel hayvancılık yapmakta olan firma yıllardır atıklarını Bakırçaya dökülen Mardal deresine vermekte olup Ova’da tarımsal faaliyeti tehdit etmektedir. Özellikle yaz aylarında bölge insanın sağlığı da tehlike altındadır. Ortakları arasında bölge milletvekili Sayın Binali Yıldırım'ın da olduğu iddia edilen bu şirket ayrıcalıklı bir şirket midir? Yürürlükteki çevre mevzuatına neden uymuyorlar?” denildi.

Açıklamada ayrıca; konuyla ilgili yetkililer göreve çağırıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.