Ajans Bakırçay

Başkan Akın; "Bu saçmalık artık bitsin!"

ÇEVRE

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TURÇEP tarafından Çaldağı’ndaki madene karşı açılan imza kampanyasına hem destek verdi, hem imza topladı.

Turgutlu'da 1 - 7 Eylül tarihleri arasında yapılan Bağbozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’nde, Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) tarafından Çaldağı’ndaki madene karşı imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan imza kampanyasına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'da destek verdi.

Çaldağı’ndaki maden kapatılsın ve bu saçmalık artık bitsin

Meclis üyeleri ve Kent Konseyi Başkanı Fehmi Gülen ile birlikte Turgutlu Çevre Platformu'nun düzenlediği imza kampanyasına destek veren Başkan Akın, vatandaşlardan da imza topladı. Burada kısa bir açıklama yapan Başkan Akın; “Turgutlu’da çocuklarımız bile bu madenin vereceği zararları biliyorken, bu kararları verenler hala neden anlamıyor? Böyle bir madenciliğe dünyanın hiçbir ülkesinde izin verilmiyor. Çaldağı’ndaki maden kapatılsın ve artık bu saçmalığa son verilsin istiyoruz” dedi.

Turgutlu halkı kobay olmadığını da gösterecektir

TURÇEP tarafından yapılan açıklamada ise böyle bir madenciliğe başka ülkelerde izin verilmediği kaydedildi. Yapılan açıklamada; “Bu yüzden 10 yıl önce bu madenciliğin dayatılmaya çalışılmasına karşı kefen giyerek yola çıkan Turgutlu halkı, İngilizleri topraklarından kovarak vatan sevgisinin ne olduğunu gösterdi. Şimdi sıra madende. Projenin sahibi İngilizler bile vaz geçmişken, hala ısrarla bu madenciliği Türkiye’ye reva görüp, önünü açan kararlar alanlara ise kendilerinin kobay değil ama İngilizleri topraklarından kovan bir halk olduğunu da gösterecektir” denildi.

Bu kararları verenler hesap yapmayı mı bilmiyor?

Yapılan açıklamada ayrıca; “Bu maden 20 yıl sonra ülke ekonomisine sadece bir defaya mahsus olmak üzere 163 milyon bırakacak. Oysa aynı zaman içinde Turgutlu’nun sadece tarımdan sapladığı gelir 5 milyarın üstünde. Manisa ovasının ise sadece 1 yılda tarımdan sağladığı gelir 3 milyarın üstünde. Dolayısıyla ısrarla bu madenin lehine karar verenler ya hesap yapmayı bilmiyorlar, ya da tamamen sermayenin esiri olmuşlar. Çünkü hesap ortada. Burada ulusal çıkarımız değil, sadece şirketlerin çıkarı kollanıyor” ifadelerine yer verildi.

Haber: Metin Sert

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.