Ajans Bakırçay

Başevirgen: Çaldağı’na ve geleceğinize sahip çıkın!

ÇEVRE

CHP milletvekili Başevirgen: Hem Çaldağı’na hem de geleceğinize sahip çıkın!

1 Eylül Dünya Barış Günü başlayıp, Turgutlu’nun kurtuluş günü olan 7 Eylül tarihine kadar sürecek olan Bağbozumu ve Kurtuluş Şenlikleri devam ediyor. 

Turgutlu Belediyesi tarafından tarafından düzenlenen şenliklerde konserler, yazar ve sanatçıların yer aldığı kitap imza etkinlikleri yapılıyor. Bu etkinlikler kapsamında Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) tarafından başlatılan imza kampanyası da her akşam yeni konuklarıyla ilgi çekiyor. 

Başevirgen: Hem Çaldağı’na hem de geleceğinize sahip çıkın

Şenliklerin ilk akşamı Belediye Başkanı Çetin Akın, başkan yardımcısı Ahmet Daşkan ve bazı meclis üyeleri ile Kent Konseyi Başkanı Fehmi Gülen’i ağırlayan TURÇEP standının dün akşamki konuğu da CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen oldu. CHP Milletvekili Başevirgen, TURÇEP standını ziyareti sırasında hem başlatılan imza kampanyası için imza verdi, hem de stantta halktan imza toplayarak kampanyaya destek oldu. 

“Ovam yeşil kalsın diyorsan, kanser olup acılar içinde ölmek istemiyorsan, bu güzel vatanın bize çocuklarımızın bir emaneti olduğunu bilerek ve de torunlarımızı düşünerek hem Çal Dağı’na hem geleceğimize sahip çıkın ve madenin kapatılması için bir imza verin” sözleri ile vatandaşları imza kampanyasına desteğe davet eden CHP Milletvekili Başevirgen, ayrıca bu süre içinde vatandaşlarla da sohbet etti. 

TURÇEP bileşenleri de nöbete başlıyor

CHP Milletvekili Bekir Başevirgen’in ayrılmasından sonra da, stanttaki imza toplama nöbetini TURÇEP bileşeni olan kurumlar devralmaya başladı. TURÇEP’in bir bileşeni olan Eğitim-İş, Başevirgen’den sonra stantta yer alan sivil toplum kuruluşu oldu. Eğitim-İş yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kavas ve Cahit Öktem, standın kapanış saatine kadar, “bir imza da sen ver, Çaldağı’ndaki maden kapatılsın” diyerek vatandaştan imza topladı.

Haber: Metin Sert

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.