Ajans Bakırçay

"Aşağıkırıklar Ovası'nda atık tehlikesi!"

ÇEVRE

Ortakları arasında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da olduğu söylenilen Süt Kardeşler firmasının, Bergama Aşağıkırıklar Ovası’na atık bıraktığı iddia edildi. Duruma Bergama Çevre Platformu'nun ardından DİKÇEP'te tepki gösterdi.

İzmir’in Dikili İlçesi ile Bergama sınırında endüstriyel hayvancılık yapan Süt Kardeşler firmasının Aşağıkırıklar Ovası’na atık bırakmasına Bergama Çevre Platformu’nun ardından Dikili Kültür ve Çevre Platformu’da tepki gösterdi.

Dikili’de 1480 dekar üzerinde kurulu olan ve ortakları arasında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da olduğu iddia edilen Süt Kardeşler firmasının, Bergama Aşağıkırıklar Ovası’na atık bıraktığı da iddia edildi. Konuyla ilgili olarak Bergama Çevre Platformu tarafından Mardal Deresi aracılığıyla atıkların Bakırçay’a döküldüğünü gösteren fotoğraflar ise sosyal medya üzerinden yayınlandı. Duruma Dikili Kültür ve Çevre Platformu’da (DİKÇEP) tepki gösterdi.

AŞAĞIKIRIKLAR OVASI'NDAN, ÇANDARLI KÖRFEZİ'NE

Dikili Kültür ve Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada ise; “Önceki gün Süt Kardeşler firmasının atıklarının Mardal Deresi’ne verilmesi, Bergama Çevre Platformu tarafından fotoğrafları ile birlikte kamuoyuna duyurulmuştu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda bölgede endüstriyel hayvancılık yapmakta olan firmanın atıklarını yıllardır bu dereye akıttığını, bu konuyla ilgili hiçbir önlem alınmadığını ve yöre insanının bundan rahatsız olduğunu tespit ettik. Verimli Aşağıkırıklar Ovası’ndan Mardal Deresi’ne, oradan Bakırçay'a ve dolayısıyla Çandarlı Körfezi'ne kadar ulaşan atıklar sadece burada tarım ile uğraşan çiftçimizi değil, Çandarlı da balıkçılık ile uğraşan halkımızın da sağlığını yakından ilgilendirmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca; “Yılardır balık ölümlerinin yaşandığı Bakırçay’a zehir bırakan firmanın ortakları arasında bölge milletvekili Sayın Binali Yıldırım'ın da olduğu iddia edilmektedir. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Derhal toplumun sağlığını tehdit eden bu tahribata karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Yürürlükte çevre mevzuatına uyulmalıdır. Doğamızı ve yaşamımızı tahdit eden bu kirliliğe karşı gereği yapılmalıdır” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.