Ajans Bakırçay

Bilimler Köyü bu yaz 26 farklı etkinlikle gençleri bekliyor!

BİLİM

Kapılarını 2022 Ağustos ayında Foça’da açan Bilimler Köyü’nde, başta üniversiteliler olmak üzere, lise öğrencileri ve yetişkinlere dönük pek çok etkinlik düzenleniyor.

Bilimsel düşünceyi toplumun her katmanında yaygınlaştırmak amacıyla İzmir- Foça’da kurulan Bilimler Köyü, 2023 yaz programlarını yayınladı.

Gençleri bilim insanı olmaya davet eden programlar sunan Bilimler Köyü’nde bu yaz Güncel Yapay Zekâ, Model Uydu Atölyesi, İnsan Dokularını İnşa Etmek, Müziği Hesaplamak, Kültürel Değişimleri Tiyatro Üzerinden Okumak gibi konular, uzman isimler tarafından katılımcılara aktarılacak.

Kapılarını 2022 Ağustos ayında Foça’da açan Bilimler Köyü’nde, başta üniversiteliler olmak üzere, lise öğrencileri ve yetişkinlere dönük pek çok etkinlik düzenleniyor. Doğa, insan ve toplum bilimleri alanlarında çalışan bilim insanları ve Bilimler Köyü Akademik Kurulu tarafından hazırlanan programlar katılımcıları bilim üzerine düşünmeye ve tartışmaya davet ediyor.

Bilimler Derneği Başkanı Alper Dizdar: Gençleri Bilimler Köyü’ne bekliyoruz!

Bilimler Derneği Başkanı Alper Dizdar “Bilimler Köyü, bir avuç gönüllünün hayali olarak başlamıştı. Ardından halka halka büyüdük ve geniş bir gönüllü kesiminin katkılarıyla bugünkü noktaya geldik. Şu an oluşturulan programlarımızın çeşitliliği ve kalitesi, Akademik Kurulumuzdaki gönüllü hocalarımızın eseridir. Lisans ve lisansüstü öğrenim gören gençlerimizi ve tabii ki kendini her zaman genç hissedenleri, bu yaz Bilimler Köyü’ne bekliyoruz.” dedi.

Bu sene 26 farklı etkinlik düzenleniyor

Bilimler Köyü’nde bu sene 26 Haziran – 11 Eylül tarihleri arasında toplam 26 farklı etkinlik düzenlenecek. Fizik, matematik, biyoloji, sosyoloji, tarih alanından konular disiplinler arası bir yaklaşımla ele alınacak. Etkinliklerin her biri 7 gün sürecek.

Model Uydu Atölyesinden Tiyatro Okumalarına

Bilimler Köyü’ndeki etkinliklerin önemli bir kısmı birden fazla akademisyenin katılımıyla, farklı görüşlerin bir araya gelmesiyle sunuluyor. Bu yazın ilgi çekici programları arasında; Güncel Yapay Zeka, Model Uydu Atölyesi, İnsan Dokularını İnşa Etmek, Müziği Hesaplamak, Kültürel Değişimleri Tiyatro Üzerinden Okumak gibi başlıklar yer alıyor. Ayrıca bu sene ilk defa yabancı bilim insanlarının katılımıyla tamamı İngilizce olan bir etkinlik de düzenlenecek.

Bilimler Köyü’nün Akademik Kurulu’nda ODTÜ’den Pınar Bedirhanoğlu ve Aylin Topal, İstanbul Üniversitesi’nden Alper Dizdar ve Ateş Uslu, Sabancı Üniversitesi’nden Zafer Gedik, Galatasaray Üniversitesi’nden Can Ozan Oğuz, Ankara Üniversitesi’nden Cenk Saraçoğlu, Ege Üniversitesi’nden Aylin Şendemir ve Özyeğin Üniversitesi’nden Berna Zengin Arslan yer alıyor.

Bilimler Köyü’nü yakından tanımak için: Bilimler Köyü'ne bir tuğla da sen koy - Foça - İzmir - YouTube

Twitter: @BilimlerKoyu

Bilgi için: www.bilimler.org

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.