Ajans Bakırçay

Dikili’de kaçak içki ve tütün operasyonu!

ASAYİŞ

Dikili’de düzenlenen kaçak içki kaçakçılığına yönelik operasyonda, yaklaşık 2.744 litre sahte kaçak alkolle el konuldu.

Dikili İlçe Emniyet ve Aliağa KOM Grup Amirliği ekipleri, Dikili’de kaçak içki operasyonu düzenledi.

Elde edilen bilgiye göre; Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM)ekipleri, Çandarlı Mahallesinde bulunan tekel maddeleri satan bir iş yerinde kaçak alkol satısı yapıldığı bilgisine ulaştı.

İş yerinde yapılan aramalarda ilk olarak 0,5 litrelik pet şişelere doldurulmuş vaziyette toplam 4,5 litre sahte kaçak alkollü içecek, şeffaf poşet içinde ve satışa hazır vaziyette 30 gram esrar ele geçirildi.

ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI

İş yeri sahibinin ikamet adresinde ise tankların içerisinde ve bidonlarda toplam 2.300 litre fermente alkol, pompalı damacana ve plastik petler içerisinde toplam 387 litre hazır rakı, 3 adet damacana ve 14 adet pet şişe içerisinde toplam 57 litre hazır viski, 15 adet 30 mililitrelik rakı kiti, 10 adet ise 10 ve 20 mililitrelik viski kiti ele geçirildi.

Toplamda 2.744 litre sahte kaçak alkol ele geçirilen operasyonlarda 2 şahıs gözaltına alınırken, 1 şahıs ise gözaltına alınarak Aliağa Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerine teslim edildi.

TÜTÜN OPERASYONU

Tütün ve tütün mamulleri satışını engellemeye yönelik Dikili merkezde de operasyon gerçekleştirdi.

Buna göre bir adreste yapılan aramalarda 125 gramlık paketler içerisinde 23 adet nargile tütünü, 43 adet elektronik sigara likidi, 18 bin 200 adet doldurulmuş makaron, 9 bin adet içi boş makaron, 22 kilogram idari işlem kapsamında kıyılmış tütün ele geçirildi.

Yakalanan 1 şüpheli şahsa ise adli ve idari işlem yapıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.