Ajans Bakırçay

12 Yaşındaki çocuğu FETÖ tehdidiyle dolandırdı!

ASAYİŞ

FETÖ tehdidiyle 12 yaşındaki kızı kandırıp 300 bin liralık altınla kaçtı, Ayvalık'ta yakalandı.

Çanakkale’de yaşayan 12 yaşındaki C.U.’yu FETÖ tehdidiyle kandırıp 300 bin lira değerinde altın ve parayı alarak kaçan 47 yaşındaki Akın O. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; önceki gün Çanakkale’nin Cevat Paşa Mahallesi’nde önceden belirledikleri aileyi takibe alarak anne ve babanın dışarıda oldukları anda evin telefonunu arayan Akın O. Evde bulunan küçük kız C.U.’ya kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıttı. Ardından da küçük kıza, babasının adının FETÖ dosyasında geçtiğini, FETÖ şüphelilerinin evlerine altın ve para koyduklarını ve bunları gelecek olan polis memuruna vermesini istedi. Ardından polis gibi eve giden Akın O., küçük kızdan 300 bin lira değerindeki altın ve parayı alarak kayıplara karıştı. 

AYVALIK POLİSİ’NDEN KAÇAMADI

Dolandırıldığını anlayan ailenin, haber vermesi üzerine polis hemen harekete geçti. MOBESE ve çevredeki kameralar incelenirken; şüphelinin bir ticari taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığı belirlendi. Akın O’nun İzmir’e gidebileceği bilgisi üzerine harekete geçen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Ayvalık otogarında İzmir’e otobüs bileti alırken Akın O’yu çantasındaki 300 bin liralık altınlarla birlikte yakalamayı başardı.

Yakalanan zanlı Çanakkale Polisi’ne teslim edilip, Çanakkale’ye götürülen Akın O. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.